Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Il "vecchio" tostino usato da Giuseppe Battista

Ιστορία

Η εταιρία ιδρύθηκε από έναν μικρό επιχειρηματία με το όνομα Giuseppe Battista, ο οποίος την εγκατέστησε στο Bari, την πόλη που διέμενε με τη σύζυγό του. Ήταν το έτος 1940 και οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν στον κεντρικό δρόμο της πόλης, την Via Buonarroti, που σύντομα έγινε το σημείο συνάντησης για όλους όσους ήθελαν να έχουν την ευχαρίστηση να γευτούν έναν καλό espresso.

 

Στην αρχή, η εταιρία ασχολήθηκε μόνο με την παραγωγή και πώληση ωμού καφέ, όμως μετά τον πόλεμο, απέκτησε ένα ξύλινο "καβουρδιστήριο", χωρητικότητας 5 κιλών και ξεκίνησε το "ψήσιμο" των πρώτων κόκκων καφέ. Αυτή η δραστηριότητα, είναι στην πραγματικότητα "τέχνη", καθώς το ψήσιμο των κόκκων είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στην παραγωγή καφέ. Οι κόκκοι πρέπει να ψηθούν στην απολύτως σωστή θερμοκρασία και για συγκεκριμένο χρόνο, ούτε ένα βαθμό περισσότερο - ούτε ένα λεπτό λιγότερο και απαιτεί όλη τη γνώση και την επιδεξιότητα του παρασκευαστή, όπως ήταν ο Giuseppe Battista. Πολύ σύντομα το αποτέλεσμα ήταν πολύ επιτυχημένο, οδηγώντας στην αύξηση της παραγωγής. Το παλιό "καβουρδιστήριο" αντικαταστάθηκε από σύγχρονα και αποδοτικά μηχανήματα και η εταιρία άρχισε να αλλάζει, βελτιώνοντας την ποιότητα των προϊόντων και προσφέροντας όλο και πιο γευστικά και ραφιναρισμένα χαρμάνια.

 

Ο Giuseppe Battista έχει πλέον αποσυρθεί, αφήνοντας πλέον την εταιρία στα μέλη της οικογένειάς του. Το εργοστάσιο είναι πλέον εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα και τεχνολογικά προηγμένα μηχανήματα, καθώς και με κτίριο γραφείων και υπηρεσιών. Ακόμα όμως διακατέχεται από το πνεύμα του πρώτου παρασκευαστή, που είναι "ερωτευμένος" με την παραγωγή του καφέ, καθώς ο Michele Battista, μαζί με τους γιους του Giuseppe και Mirko, παρασκευάζουν τον καφέ με τον ίδιο τρόπο, διατηρώντας την παράδοση.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?