Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ο Καφές

 

 

 

 

 

Ο espresso γεννήθηκε ως ένα καθαρά Ιταλικό προϊόν.  Στην πραγματικότητα και η μεθοδολογία παραγωγής και η βιομηχανική κατασκευή μηχανών παρασκευής του espresso , διαδόθηκαν στην Ιταλία σαν μια βελτίωση ενός προτοτύπου που παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση στο Παρίσι το 1855.

Στην διαδικασία παραγωγής του καφέ, το ζεστό νερό ήταν ήδη γνωστό για αιώνες, αλλά μόλις στο τέλος του προηγούμενου αιώνα προέκυψε η ανάγκη για την κατασκευή μηχανής που θα είναι σε θέση να ποαρασκευάζει καφέ άμεσα και να παράγει ένα προϊόν χωρίς την παρουσία σκόνης καφέ.

Πολλοί προσπάθησαν να κατασκευάσουν τέτοιες μηχανές, αλλά εκτός από τα πρωτότυπα, η πρώτη εταιρία που κατέφερε να παράγει σε κλίμακα βιομηχανικής παραγωγής, μια μηχανή που να μπορεί να δουλεύει υπό πίεση, ήταν η Ιταλική Bezzera, το 1901. Ήταν το πρώτο παράδειγμα μηχανής καφέ, αλλά είχε σαφείς περιορισμούς: Την πίεση, παρήγαγε ένας περίπλοκος μηχανισμός και ήταν δύσκολη στη χρήση.

 

 

 

 

Στα επόμενα χρόνια, κατάσκευάστηκαν πολλοί και διάφοροι μηχανισμοί. H Gaggia για παράδειγμα, στράφηκε σε άλλη πηγή ενέργειας για την παραγωγή πίεσης: ένα ελατήριο που ασκούσε πίεση για να περάσει ζεστό νερό, μέσα από τον καφέ σε 15 δευτερόλεπτα.

Το 1961, ο Carlo Ernesto Valente, ιδρυτής της FAEMA, προσπάθησε να διευκολύνει την χειρονακτική δουλειά των baristi, με τη δημιουργία ενός νέου τρόπου να πιέζει το ζεστό νερό να περνά μέσα από τον καφέ, μέσω μιας ηλεκτρικής αντλίας. Έτσι, είναι ο πρώτος που κατασκεύασε την σύγχρονη μηχανή espresso.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?